Mellbye var hyret inn under Eiendomsutviklingsdagene for å belyse Oslo kommunes planlagte salg av kommunale eiendommer. Arkitekten og hans kolleger har utført en omfattende analyse av eiendommene som kommunen planlegger å selge. Tryvannstårnet var høydepunktet på listen av eiendommer med utfordringer og en rekke problemstillinger for potensielle investorer.
Mellbye avsluttet sitt foredrag slik:
– For potensielle investorer med et våkent øye for reguleringsstatus, finnes det en hel rekke spennende objekter blant eiendommene som kommunen skal selges.
Mellbye Arkitektur Interiør AS er en Miljøfyrtårnbedrift som har fokus på å bidra til reduksjon av klimagassutslipp og mer bærekraftig samfunnsutvikling. Vi jobber med å fremme gode arbeids- og miljøforhold i vår egen virksomhet og arbeider systematisk med å kontinuerlig redusere energibruk, avfall og klima-gassutslipp, samt vise samfunnsansvar i valg av materialer og ved naturinngrep. Vi oppfordrer våre leverandører og samarbeidspartnere til å ta samme ansvar for en mer bærekraftig ressursbruk.
Brambani- og Budstikkagården utreder mulighet for å utvikle eiendommen ved blant annet å legge glasstak over bakgården. Det kan skape fantastiske rom gjennom flere årstider, for flere generasjoner gjennom døgnet. Ambisjonen er at de gamle hvite byggene skal bli et samlingssted og en motor for utviklingen av Sandvika by.
Artikkelen av Christian Brevik publisert 12.3.24 kan du lese i Budstikka
«Reinventing where we work” er et initiativ som fokuserer på å levere en bedre arbeidsplassopplevelse for McKinsey sine ansatte, klienter og talenter. Oppdraget bestod i å skape særegne og produktive arbeidsrom som inspirerer til et kollektivt fellesskap. Identitet står sterkt og det nye kontoret skulle inspirere til å skape påvirkning langt utenfor McKinsey’s egne vegger, fremhever Interiørarkitekt Karianne Solem.
McKinsey flyttet inn i nye renoverte lokaler i Dronning Mauds gate høsten 2021. Selskapet beholdt en etasje i sitt tidligere kontor, hvor de har vært lokalisert i mer enn 30 år, og spredte seg videre ut i nytt bygg med ny hovedinngang rundt hjørnet. Den eldre delen skulle forbindes med den nye delen på en sømløs måte, der miljøbelastningen var lavest mulig. Dette krever god teknisk forståelse, tydelige brukerprosesser, sterke romprogram og et klart konsept. Dette er et BREEAM Excellent-prosjekt som også gjenspeiles i valg av materialer og møbler, nytt som ombruk.
Artikkelen av Silje Rønne (foto: Dag Sandven) kan du lese i NæringsEiendom 1/ 2024